• Sun. Mar 3rd, 2024

Citizen NewsNG

....news at your finger tip

AfriSAFE & Africa Safety Congress 2023: Collaborating For A Safer And Sustainable Africa | Citizen NewsNG

ByCitizen NewsNG

Oct 10, 2023

 

 

The Africa Safety Congress (ASC) and AfriSAFE Award 2023 are set to converge under the theme of “Collaborating For A Safer and Sustainable Africa” on Friday, November 10, 2023, at the Federal Palace Hotel in Victoria Island, Lagos, Nigeria.

This prestigious event will bring together over 600 onsite delegates, along with 10,000+ online attendees, making it a landmark gathering of safety professionals, experts, and enthusiasts. With the participation of 15+ sector-leading speakers from across Africa, the stage is set for meaningful discourse and insights.

Agenda

Date: Thursday, November 9 – For International Delegates Only – Experience Lagos / Terminal Tours.

Date: Friday, November 10

SESSION 1 – EMPOWERMENT / CAREER FAIR (FREE TO ATTEND)
8:00 am – 12:00 noon

Schedule

8:00 am – 8:50 am – Registration and Breakfast
8:50 am – 11:45 am

Welcome Address
Key Note Address by Oswald Magawenzi, CEO Zambia Sugar on Safety Leadership

Practical First Aid Training, CPR & Evacuation Techniques

Presentation of Consolation Prizes to Young Safety & Health Innovators.

Career Fair
SESSION 2 – EXHIBITION OPENS – 12 noon

Session 3 – Congress / AfriSAFE Awards
2pm – 7:45 (PAID EVENT Strictly by Ticket)

This section will include the following:

Grand Red Carpet Reception, Media Interview, and Certificate Presentation from 2:00 pm to 3:00 pm.

Opening Remarks lasting 5 minutes at 3:00 pm.

Lead Sponsor Remarks for 15 minutes from 3:05 pm to 3:20 pm.

Keynote Address: “OSH as a Fundamental Human Right: Steering Collaborations in Africa” for 20 minutes from 3:20 pm to 3:40 pm.

The first panel discussion, “Collaborating to Overcome Barriers: Developing an Africa-Centric OSH Framework,” will take place for 45 minutes from 3:40 pm to 4:25 pm, followed by a 15-minute Q & A session from 4:25 pm to 4:40 pm.

The second panel discussion, “Diversity and Inclusion in OSH: Securing a Safer and a Future-Proof Africa,” is scheduled for 40 minutes from 4:40 pm to 5:20 pm, with a 10-minute Q & A session from 5:20 pm to 5:30 pm.

A 25-minute Exhibition/Business Break will follow from 5:30 pm to 5:55 pm, leading to a Banquet Dinner and Musical Entertainment lasting 25 minutes from 5:55 pm to 6:20 pm.

The Safetytainment Special Performance, dramatizing the realities of the African Workplace, will take place for 10 minutes from 6:20 pm to 6:25 pm, followed by a 5-minute Special Performance in Songs from 6:25 pm to 6:30 pm.

The first Award Presentation is scheduled for 35 minutes from 6:30 pm to 7:05 pm, followed by a 5-minute Comedy performance from 7:05 pm to 7:10 pm.

The final event of Section 3 will be the second Award Presentation, lasting 35 minutes from 7:10 pm to 7:45 pm, followed by Closing Remarks for 5 minutes from 7:45 pm to 7:50 pm.

The Africa Safety Congress serves as a pivotal platform where innovative ideas are exchanged, best practices are shared, and collaborations are forged to address pressing safety concerns. In today’s ever-changing world, safeguarding lives, protecting the environment, and promoting sustainable practices have become paramount in Africa’s collective journey towards a brighter future.

AfriSAFE, now in its 5th year, is an annual project dedicated to raising awareness and fostering invaluable collaborations across all areas of Health, Safety, Security, and Environment (HSSE). It also celebrates and highlights the exceptional efforts of organizations, individuals, and groups that go above and beyond to maintain safe and healthy workplaces for the benefit of humanity and the environment.

In 2022, AfriSAFE reached an astonishing audience of over 500 million during its promotional phase, culminating in an extraordinary physical Award event attended by over 600 participants.

For further information about the Africa Safety Congress and AfriSAFE Award 2023, please visit www.afrisafe.org

 

By Praise Ben

 

For Advert, Event Coverage, Story/Article Publication, Change Of Name & Placement In Newspapers, PR & Other Media Services
Contact Us On: WhatsApp
Send Email To: citizennewsng@gmail.com
Visit Citizen NewsNG To Read More Latest And Interesting News

SHARE ON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin